3.2.11

RAWATI HATI ~ melalui askMA

~  ask (tanya atau soal ~ pada diri ), MA (Muhammad saw dan Allah) atau MIM dlm AHMAD. Bertanya pd diri, memberitahu, beri petunjuk atau berkata2 mengenai Allah hanyalah melalui MIM dan MIM melalui AHAD.
Tiada yg lebih mengetahui jalan kembali melainkan MIM atau Rasullullah..Kunci kepada rahsia/sir di pegang oleh Rasullullah sahaja.Rawati HATI yg sakit kerana di tinggal kontang tanpa ilmu tentang diri.Persilakan hati untuk berenang dalam Al Kauthar yg mempunyai ilmu yg luas tidak terhitung (abundance), bukan ilmu pengetahuan keperluan badani sahaja tapi juga ilmu hakikat buat santapan rohaniah.Al Kauthar (kolam Kauthar terletak antara dua kening setiap insan), telah dikurnia Allah buat Muhammad saw. sejak awal penciptaannya.Mengenali MIM, maka tersingkap lah rahsia ilmu2 ini  ~ dan bertemulah makrifatullah (jln. mengenal Allah).
 Terima kasih Allah.......raikan Cinta !

AHMAD ~ ASALNYA SEGALA YG DINYATA/DIZAHIRKAN

Sebelum jauh ku tinggalkan penggembaraan dlm. mencari Mu,seperti Mim yg pulang kpd. AHMAD ~ suka ku mengingatkan diri bahawa ALLAH/AHAD  yg wujud bersendiri dan yg lain adalah dariNya juga.Perlu disematkan dihati bahawa Mim bercerita bagi pihak AHAD (sebagai Khalifah Nya).
Tidak mungkin dapat ku berkata2 dan menyebut nama Mu yg. Agung tanpa izinMu.Rindu ku adalah  lambaian  dan seruanMu,kasih ku adalah belaian Mu, pencarian ku adalah penantian Mu.Bagaimana dapat ku luahkan kata2  indah kerana titipan kasih Mu begitu halus tersimpan dalam perasaan.
Ku mohon keredhaan Mu untuk pulang bersama Mim supaya tenang dalam dakapan Mu. Pulanglah Mim kepada titik yg satu, yg tunggal, yg Esa, yg. Wahid ~ Ahad/Allah.Semuga ku berupaya berada dlm. majlis yg mempunyai Mu dan hanya menyebut tentang Kebesaran Mu.Terima kasih Allah. Raikan Cinta.
 (Thumb print ~ setiap individu pasti berlainan, tiada yg serupa walaupun berbillion insan yg wujud dan pulang semula ke Rahmahtullah. Inilah lambang Qadha dan Qadar setiap insan, asal dari titik permulaan dan berpusing2/menggembara dlm pencarian, sejauh mana pun pasti kembali kepada titik yg asal. Akan Kak Ma beritahu lebih detail pada rahsia Rukun Isam ke lima nanti,insyaallah!

THAIPUSAM ~ AUSPICIOUS DAY FOR HINDUISM

Tiada niat untuk menghina kepercayaan penganut  ugama  lain. Setiap yg Allah jadikan diatas bumi jua seluruh alam ada simbol2 untuk diperhatikan dengan renungan mata hati.
Jika diketahui dan diakui bahawa diri adalah kasih sayang pinjaman Nya, maka kenapa harus disakiti, dihinakan sedangkan dosa dibasuhi dgn. kasih pd diri dengan bertajarrud (menanggal sifat2/akhlak yg rendah/keji) dan bertukar ke sifat yg lebih tinggi/mulia dari nafs amarah, lawamah, mulhamah, mutmainah,radziah, mardziah hingga ke kamiliah.
 Dan jeritan vel2 sebenarnya bermaksud neraka vel atau neraka jahanam, sekiranya kamu ketahui. Maka tidak kah diletakkan, dan dirasakan  keazaban neraka ini dlm. perbuatan sebegini, spt.nya, memijak bara api , menusuk tubuh dengan besi sehingga berdarah dan sebagainya. Na'uzubillah minzallik. Renungilah setiap simbolik ini dan pecahkan tekateki Allah namun jangan dikutuk kaum/insan yg tersalah pilih/tersesat ini, kerana diri perlu diasuhi untuk menjadi bertambah ' jernih'. Terima kasih Allah.....raikan cinta.
(Not in my attention to humiliate others believe or faith. In everything shown on the world plane ~ are signs and symbols for human to see
and through these signs would  oneself be led to the path of the truth).