20.4.11

AKU ADALAH SEBAGAIMANA ENGKAU " SANGKAKAN"

"AKU (ALLAH),  ADALAH SEBAGAIMANA ENGKAU (INSAN) SANGKAKAN."
 Sebagai satu amaran dari Allah ~ kerana Takdir/Ketentuan/Qadha/perjalanan hidup berlaku atas pilihan/kehendak diri sendiri. Allah adalah Ar Rahman (Maha Pemberi) juga Ar Rahim (Maha Pengasih/Pencinta). Pengasih/Pencinta memberi mengikut pilihan kekasih/ yg. dicintaiNya (insan). Sekiranya Allah adalah Pengasih/Pencinta dan insan adalah kekasih/yg dicintai,maka apakah pemberianNya kepada yg dikasihi dan dicintaiNya???Dan insan sebagai kekasih  atau yg dicintai mengharap pemberian bagaimana dari Pengasih/Pencintanya?????

Allah dari dahulu sehingga sekarang tidak berubah, tetap Ar Rahman, Ar Rahiim. Nanti .....pasti hijab akan dibuka supaya kita lebih mengenali wajah Pencinta .  Terima kasih Allah...raikan CINTA. 

 Amaran Allah ~ Supaya sentiasa berbaik sangka terhadap apa yg dilihat, dilalui. Live in the joy of love and you shall experience love. 

BACA COMMENT

...BEHIND THE VEIL: Koleksi - Air Masin & Air Tawar: "Sebuah artikel dari rantaian email untuk dijadikan bahan koleksi di laman ini. ALLAH IS GREAT !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Kisah Air Masi..."